La FederacióLogo Federació

Amb la obertura del Palau de Gel d’Andorra a Canillo a l’any 1987, van començar a Andorra els esports de patinatge sobre gel, concretament el patinatge artístic i el hoquei sobre gel.

Els primers clubs que es van crear van ser: l’Andorra Artístic Gel pel patinatge artístic, creat l’any 1990; l’Andorra Hoquei gel pel hoquei sobre gel, creat l’any 1990.

A l’any 2000 es va crear un altra club de patinatge, l’Orient Club Gel i amb la fusió dels dos clubs a l’any 2003 es va crear l’Andorra Club Gel, que es l’actual club de patinatge.

A l’any 2000 es va crear el club de cúrling ACURA (Associació Cúrling d’Andorra) i a l’any 2006 es va crear l’Andorra Rocs, actualment donat de baixa.

Amb data 18 de març del 1992 el M.I. Govern d’Andorra va aprovar la constitució de la Federació Andorrana d’Esports de Gel pel llavors M.I. Conseller de Turisme i Esports Antoni Armengol i Aleix. Actualment els clubs que hi estan inscrits són:

- Andorra Hoquei Gel, club de hoquei
- Andorra Club Gel, club de patinatge artístic sobre gel
- ACURA, club de cúrling

La Federació Andorrana d’Esports de Gel es membre d'ISU des de l’any 1995 – International Skating Union: http://www.isu.org/

La Federació andorrana d’Esports de Gel es membre de la IIHF des de l’any 1995 – International Ice Hockey Federation: https://www.iihf.com/en/home